П`ятниця, 22.11.2024, 08:53
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Спеції для плову


Виявляється, гострі спеції здатні кілька годин після їжі стримувати голод і збільшувати кількість спалюваних калорій. Багато дієтологів вважають, що неповної чайної ложки спецій достатньо, щоб прискорити обмін речовин на 25 відсотків протягом трьох годин. Так як же правильно вибрати спеції?

Кажуть, справжній узбецький плов може приготувати тільки чоловік. У Середній Азії вважається, що в жіночих руках це блюдо не досягає вищих кондицій. Існує багато варіантів приготування плову. У кожного народу свої рецепти, які сильно відрізняються один від одного. Загалом, скільки плововаров, стільки й рецептів приготування цієї легендарної страви. Але всі вони переконані, Ви можете варити плов без солі, смаженої цибулі і навіть без рису, але спецій покласти треба, хоча б для того, щоб його можна було відрізнити за кольором і запахом від простої каші з м'ясом. Спеції в плові виконують в основному роль природних консервантів - не дають вареному м'ясу швидко зіпсуватися, в тому числі і в шлунку.

Існують два види плову: азіатський і європейський. В азіатському плові основні спеції - Зера, барбарис; в європейському - паприка, чорний перець і різні трави.

По можливості спеції слід купувати і зберігати в цілому вигляді - так вони довше зберігають свіжість. В деякі страви спеції потрібно класти в цілому вигляді, для деяких їх попередньо товчуть, щоб максимально використовувати їх смак і аромат.

Якщо ви хочете приготувати чисто азіатський плов, то краще додати Зеру і барбарис або Зеру і шафран.

Зера (її ще називають ЗРА, зіра) - це ніщо інше, як насіння індійського тмину. Вони відрізняються від нашого кмину більш дрібними розмірами і темним забарвленням. Крім того, вони володіють більш різким, сильним і приємним ароматом. У плові краще використовувати цілі насіння, так як в цьому випадку вони будуть відповідальні за аромат.

Барбарис теж краще додавати цілим. При розкусуванні висушених ягідок в роті з'являється кислий присмак. Справа в тому, що барбарис містить вітамін С, яблучну, лимонну та винну кислоти. Він буває темно-червоного, червоного, чорного кольору, але це не впливає на його смак.

Шафран - це висушені рильця квіток рослин сімейства ірисових. Всупереч сформованій думці, шафран додає м'ясним і овочевим стравам не тільки яскравий колір, але і пряно-пекучий, трохи гіркуватий смак. Тому додається в малих дозах, інакше страва буде неприємно гірчити. Також як і Зера, він зустрічається у вигляді насіння і порошку. Тільки щоб не помилитися у виборі, краще купувати неперероблені продукти. Багато людей, щоб блюдо не вийшло зайво гірким заздалегідь готують шафран воду. Зробити це можна в такий спосіб. Розтерти рильця шафрану в маленькій ступці, залити кип'яченою водою і через 24 години процідити крізь марлю. Такою шафрановою водою набагато зручніше приправляти плов - він буде забарвлений більш рівномірно.

Вибір спецій для плову в магазинах досить широкий. Можна купити вже готові суміші з моноспецій - "приправи для плову". Однак у кожного виробника вони свої. Тому подивіться склад спецій, зазначений на упаковці.

У приправі, яку постачають з Європи, основні інгредієнти - сіль, паприка, чорний перець, часник, цибуля і кмин. За кольором ця суміш буде коричневою, наближеної до кольору паприки. Смак цього плову буде відрізнятися від азіатського.

Але яку б суміш спецій для плову Ви не вибрали, зверніть увагу на упаковку приправи. Пакетик має бути не з паперу, а з фольги. Спеції в склі дорожче, але зате якісніше. А якщо Ви вибираєте спеції в скляній упаковці з вбудованим млином, то смак Ваших страв тільки виграє. Адже тоді розмелювати прянощі Ви зможете прямо перед вживанням. Зберігайте приправи в закритих банках, в прохолодному, сухому місці, захищеному від прямих сонячних променів.





Джерело: http://cook.rutxt.ru
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (11.09.2012)
Переглядів: 2189 | Коментарі: 6 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Бостонської кремовий торт
Чахохбілі з курей
Бутерброд - гриль Капрезе
Коктейль з ківі
Роли з лососем і авокадо
Соус "Бешамель"
Маргарита
Паста з пряними ковбасками
Карамельна кава в турці
Банани. Користь і шкода бананів
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua