Рослинні масла повинні входити в раціон харчування будь-якої людини. Харчова цінність цих олій визначається вмістом в них жирних поліненасичених кислот, необхідних нашому організму для побудови клітин. Соняшникова олія - один з кращих видів рослинного жиру. Ним заправляють салати, вінегрети, на ньому готують м'ясо, соуси, підливи, обсмажують рибу, овочі, його застосовують при випічці. У продаж соняшникова олія надходить рафінованою і нерафінованою.
Капуста дуже корисна для кожного з нас. Кожен качан - містить величезну кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних людині. У ній більше вітаміну С, ніж в апельсинах. А кальцію в капусті більше, ніж у молоці. Свіжовичавлений капустяний сік рятує від виразки та гастриту. Його потрібно змішувати з будь-яким іншим соком і пити три-чотири рази на день перед їжею.
Європейські країни ніколи не знали такої високої популярності рибних консервів, яка завжди спостерігалася на українському ринку. Приємно іноді побалувати себе хрусткими бутербродами зі шпротами або апетитним супчиком, звареним із сардин в маслі. Сьогодні рибні консерви різного виду, якості і виробника можна знайти практично в будь-якому продовольчому магазині.