Виявляється, гострі спеції здатні кілька годин після їжі стримувати голод і збільшувати кількість спалюваних калорій. Багато дієтологів вважають, що неповної чайної ложки спецій достатньо, щоб прискорити обмін речовин на 25 відсотків протягом трьох годин. Так як же правильно вибрати спеції?
Коли людина із західним складом розуму дізнається всі умови і жорсткі правила чайної церемонії, йому стає незрозуміло - навіщо все це? Тільки для того, щоб випити кілька чашок чаю? Та й з українців навряд чи комусь спало б на думку починати приготування чаю з церемонії знайомства з чаєм. Тільки китайці можуть пояснити: який у цього напою смак, який запах і як смак одного чаю поєднується з попереднім. Навіть сам ритуал чайної церемонії в перекладі на українську означає «вище мистецтво чаювання». Сьогодні цей ритуал можна провести не тільки в Китаї, але і в Україні. Для цього достатньо придбати набір спеціальної чайної посуди і начиння.
Під час дачного сезону природа, шашлик і тепла компанія - ось гарантія гарного настрою. Ті ж у кого дачі немає, їздять на пікніки в найближче передмістя. Поговоримо про те, без чого не обходиться жоден заміський бенкет - про одноразовий посуд, у якого безліч переваг перед скляною.
Існує величезна різноманітність кавоварок, але справжні любителі кави воліють варити його в кавовій турці. Багато цінителів цього напою ні за що не проміняють такий метод приготування кави ні на який інший. Сама причина криється в принципі перевіреного поколіннями способу: в вузькій горловині посудини мелений кавовий порошок перешкоджає виходу ароматичних речовин з рідини і напій зберігає весь букет кавових зерен.
М'ясо курки - це природне джерело білка, незамінних амінокислот, заліза, фосфору і вітамінів групи В. Воно є важливим компонентом дієтичного харчування. М'ясо курки при невеликому вмісті жирів містить більше повноцінних білків, ніж м'ясо великої та дрібної рогатої худоби. Тому дієтологи рекомендують включати куряче м'ясо в раціон харчування.