Неділя, 24.11.2024, 21:12
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Рослинні масла


Рослинні масла повинні входити в раціон харчування будь-якої людини. Харчова цінність цих олій визначається вмістом в них жирних поліненасичених кислот, необхідних нашому організму для побудови клітин. Соняшникова олія - один з кращих видів рослинного жиру. Ним заправляють салати, вінегрети, на ньому готують м'ясо, соуси, підливи, обсмажують рибу, овочі, його застосовують при випічці. У продаж соняшникова олія надходить рафінованою і нерафінованою.

Рафінована олія - це олія, що отримується з насіння соняшнику, що минув повну систему очищення від домішок: механічне очищення, гідратацію, нейтралізацію, відбілювання, дезодорацію, виморожування. Воно, як правило, прозоре, золотистого або світло-жовтого кольору, при зберіганні не виділяє осаду, не має запаху. У такому маслі менше вітамінів, але воно краще підходить для смаження продуктів.

Нерафінована олія не проходить всі етапи очищення, має більш яскраво виражений жовтий колір, специфічний смак і запах насіння, при зберіганні утворює осад. На сковорідці нерафінована олія перегорає, утворюючи токсичні сполуки. Тому на ньому краще не смажити, а додавати його в салати. Це додасть блюдам специфічний запах насіння соняшнику.

У нерафінованої олії термін придатності менше, ніж у рафінованої. Тому при покупці звертайте увагу на дату виготовлення продукту.

Деякі виробники пишуть на упаковці соняшникової олії "Без холестерину". Але це лише рекламний трюк, оскільки холестерину в рослинному маслі просто немає і бути не може. Тому при покупці не варто шукати напис про відсутність шкідливого холестерину.

Соняшникова олія повинна зберігатися в затемненому місці (на нього не повинні потрапляти прямі сонячні промені), в міцно закритій пляшці, щоб до нього не було доступу кисню.





Джерело: http://cook.rutxt.ru
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (10.09.2012)
Переглядів: 775 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Печиво з ананасами
Як вибрати тефлонову сковороду?
Чіпси з лаваша з сиром
Сирники з манкою і родзинками
Дуже смачні печериці!
Смажений камамбер
Куряча грудка з грибами і сиром
Глазуровані сирки
Млинці з сиром
Холодний суп-пюре з картоплі
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua