►гірчиця - 1 ч. л. ►сметана - 3 ст. л. ►яйце - 3 шт. ►редька - 1 шт. ►зелена цибуля - 1 пучок ►петрушка і кріп - по 5 гілочок ►картопля - 3 шт. ►сіль - за смаком ►філе білох риби - 500 г ►квас хлібний - 1,5 л ►огірки свіжі - 3 шт.
Приготування:
Рибу вимийте. У каструлі закип'ятіть невелику кількість підсоленої води та покладіть рибу варити на 8-10 хв. до готовності. Відкиньте на друшляк, дати охолонути, потім наріжте невеликими шматочками. Огірки і редьку вимийте, очистіть від шкірки. Огірки наріжте дрібними кубиками, редьку потріть на дрібній тертці. Цибулю і зелень вимийте й подрібніть. Картоплю вимийте й відваріть в мундирі. Яйця зварити круто. Дати картоплі та яйцям охолонути, потім очистити. Картоплю нарізати кубиками, яйця дрібно порубати. Цибулю розтерти товкачем з сіллю, цукром і гірчицею. Розвести невеликою кількістю квасу. Змішати в мисці картоплю, яйця, огірки і редьку, зелень і цибульну заправку. Залити квасом. Перед подачею покласти в окрошку шматочки риби. Подавати зі сметаною.