Інгредієнти:
Для коржів: ►Вершкове масло - 100 г ►Цукор - 1 1/4 склянки ►Борошно - 2 склянки + 2 столових ложки ►Розпушувач - 1 столова ложка ►Сіль - 1/4 чайної ложки ►Молоко - 1/4 склянки ►Вишневий лікер - 1/2 склянки ►Мигдаль (мелений) - 2 чайних ложки ►Вишня в лікері (зацукровані) - 250 г ►Харчовий барвник (червоний і блакитний) ►Яйце (білок) - 4 шт
Для ванільного крему: ►Яйце (білок) - 5 шт ►Цукор - 1 стакан ►Щіпка солі ►Вершкове масло - 500 г ►Ванілін - 3 чайних ложки
Приготування:
Духовку нагрійте до 170°. Змастіть маслом і застеліть пергаментним папером форму (або 2 форми) для торта. Масло збийте з цукром. В іншій мисці змішайте борошно, сіль і розпушувач. Змішайте молоко, лікер і мигдаль, а потім додайте до збитого масла. Всипте змішані сухі інгредієнти і все змішайте до однорідної маси. Вишні наріжте і присипте 2 ложками муки. Мука повинна вбратися, а потім додайте їх в тісто. Всипте барвник (якщо використовуєте). Білки збийте до повітряних піків і акуратно введіть у тісто. Тісто, розділивши на 2 частини, розлийте по формах. і випікайте 50-60 хвилин. Повністю охолодіть. Збийте жовтки, цукор і сіль в термостійкій мисці. Поставте на водяну баню і, помішуючи, готуйте, щоб цукор повністю розчинився. Потім збийте цю масу в міксері на низькій швидкості 2 хвилини. Після чого доведіть масу до стану піків, збільшивши швидкість. Додайте масло кімнатної температури, нарізане квадратами, і продовжуйте збивати. Всипте ванілін і барвник (при бажанні). Перемішайте до однорідної маси. Охолодіть. Коржі промажте кремом між шарами і по всій поверхні.
bon appetit:)
|