►Яловичина для смаження 800 г ►Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт. ►Перець солодкий червоний (паприка) 1 шт. ►Часник часточки 4 шт. ►Помідори червоні 250 г ►Олія 10 мл ►Сіль ¼ ч.л. ►Перець чорний мелений ¼ ч.л. ►Цибуля зелена 20 г ►Петрушка 10 г
Приготування:
М'ясо треба нарізати поперек волокон на шматки товщиною близько 2 см. Для цієї страви дуже хороший філейний край, але можна використовувати вирізку. Очищений часник наріжте дрібно, а цибулю - тонкими півкільцями. Перець очистіть від насіння і поріжте смужками. Помідори наріжте досить тонкими часточками. М'ясо злегка змастіть з обох сторін рослинним маслом і покладіть на сильно розігріту суху сковороду. Смажте його з обох сторін на великому вогні по 2 хвилини, посоліть і поперчіть, потім перекладіть на тарілку і поставте в тепле місце, наприклад в духовку при 50°С, щоб воно не остигало, а всі соки рівномірно розподілилися всередині кожного шматка. М'ясо має залишитися рожевим і соковитим всередині. На тій же сковороді підсмажте на середньому вогні до м'якості нарізану цибулю, часник і перець протягом 7-10 хвилин. По закінченні цього часу додайте часточки помідора і тушкуйте ще 5 хвилин, щоб помідор тільки злегка став м'яким. Викладіть овочі поверх м'яса, посипте нарізаною зеленню і подавайте, доки страва гаряче.