Інгредієнти:
►Тепла вода - 1/4 склянки ►Дріжджі - 2,5 чайної ложки ►Цукор - 2 столових ложки, 1 чайна ложка ►Борошно - 4 склянки ►Сіль - 1,5 чайної ложки ►Вершкове масло - 30 г ►Молоко - 1, 5 склянки, 2 столових ложки ►Яйце - 1 шт
Для начинки: ►Вершковий сир (Філадельфія, наприклад) - 100 г ►Цукрова пудра - 50 г ►Ваніль (екстракт) - 1 чайна ложка
Приготування:
Дріжджі з 1 чайною ложкою цукру розведіть в 1/4 склянки теплої води. Залиште розчиняться. Міксером збийте вершкове масло, сіль і 2 столових ложки цукру. Додайте 1,5 склянки молока, яйце і готові дріжджі. Перемішайте і почніть всипати борошно. Замісіть тісто. Викладіть на обробну дошку і розімніть тісто руками (хвилин 5), щоб тісто стало еластичним і мягким. Після покладіть тісто в миску (змащену зсередини рослинним маслом), закрийте чистим рушником і залиште мінімум на годину підніматися.
Робимо начинку. Вершковий сир збиваємо з цукром, ваніллю. Охолоджуємо в холодильнику (хвилин 30). Духовку нагрійте до 200°С. Як тільки тісто піднялося, зліпіть невеликі кульки з тіста (1 = 40 г сирого тіста), розміром трохи більше кульки для гольфу (повинно вийти 14-16 шт). Пальцями зробіть кульку тіста плоскою, викладіть 1 чайну ложку начинки і акуратно закрийте її тістом. Кожну кульку змастіть молоком (2 столові ложки). Випікайте 20-25 хвилин.
bon appetit:)
|