►сметана - на смак ►редис - 10-12 шт. ►сіль - за смаком ►курка копчена - 500 г ►салат-латук - 1 качан ►хрін готовий - 2 ч.л. ►петрушка свіжа нарізана - 0,5 пучка ►кріп - 1 пучок ►квас - 1 л ►Яйце - 2 шт. ►цибуля зелена - 100 г ►огірки малосольні - 4 шт. ►картопля велика - 2-3 шт.
Приготування:
Картоплю вимити, відварити в мундирі в злегка підсоленій воді. Злити воду, дати трохи охолонути. Очистити і нарізати невеликими кубиками. Зелену цибулю, кріп і петрушку вимити, обсушити й подрібнити. Скласти картоплю і зелень у велику миску, присипати сіллю, ретельно перемішати і злегка розім'яти товкачем. Яйця зварити круто, облити холодною водою і очистити від шкаралупи. Нарізати яйця і огірки невеликими кубиками. Редиску вимити, відрізати кінчики, натерти на крупній тертці. Салат вимити, обсушити і нарізати тонкою соломкою. З курки видалити шкіру, а м'ясо нарізати соломкою. Додати яйця, огірки, терту редиску і курку в миску з картоплею. Перемішати, при необхідності посолити. Квас змішати з хріном і влити в миску з нарізаними овочами. Розлити окрошку по тарілках, посипати салатом. Додати сметану за смаком.