►полуниця - 250 грам ►абрикоси - 250 грам ►цедра лимона - 1 шматочок ►цукор для пудингу - 50 грам і для крему - 3 столові ложки ►сік червоної смородини - 130 мл ►крохмаль - 2 столові ложки ►молоко - 400 мл ►ванільний цукор - 1 чайна ложка ►желатин - 8 грам ►яєчний жовток - 4 штуки. ►вершки високої жирності - 200 мл ►грильяж - 50 грам ►меліса - 1 гілочка ►фейхоа або виноград для оформлення
Приготування:
Для пудингу полуницю розріжемо навпіл. У абрикосів видалимо кісточки і шкірку, м'якоть наріжемо часточками. Фрукти заллємо 80 мілілітрів соку червоної смородини, додамо цедру, цукор і закип'ятити. Крохмаль перемішаємо з рештою соком, тонкою цівкою додамо до фруктів, постійно помішуючи. Скип'ятимо і охолодити. Видалимо цедру. Для крему желатин замочимо в 100 мілілітрів холодної води. Молоко закип'ятити, додавши ванільний цукор, трохи охолодити. Жовтки і цукор зіб'ємо на водяній бані. Помішуючи, додамо молоко, злегка охолодити. Додамо желатин і нагріваємо масу до повного розчинення желатину. Крем охолодити і дамо трохи затвердіти. Вершки зіб'ємо, грильяж потовчіть. Вершки і грильяж додамо в крем, перемішаємо. При подачі розділимо в 4 вазочки шарами грильяжний крем і охолоджений пудинг. Оформимо листочками меліси і ягодами.