Замочуємо желатин в 2 ст.л. води на 5-7 хвилин. Формочки ємністю 150-200 мл. змащуємо вершковим маслом. 230-240 мл. вершків виливаємо в невеликий ківш і додаємо туди цукор. Розрізаємо стручок ванілі, гострим ножем вибираємо зерна, кладемо їх і сам стручок в вершки. На повільному вогні, постійно помішуючи, доводимо вершки до появи пухирців, знімаємо з вогню і виймаємо стручок ванілі. Тепер ставимо на вогонь желатин, і, постійно помішуючи, доводимо його до повного розчинення. Вливаємо желатин у вершки, ретельно перемішуємо і розливаємо по формах. Залишаємо десерт у холодильнику на ніч (або, як мінімум, на 8 годин). Перед подачею на стіл виймаємо десерт з формочок. Для цього необхідно помістити формочки в окріп на кілька секунд, а потім перевернути їх на тарілку. При необхідності повторюємо цю процедуру. Готуємо шоколадний соус: розтоплюємо шоколад на невеликому вогні, поступово додаємо вершки, що залишилися (залиште для прикраси 1-2 ст.л. вершків!), Ретельно перемішуємо і доводимо соус до однорідної консистенції. Знімаємо з вогню й даємо охолонути; Наливаємо соус навколо десерту. Прикрашаємо шматочками шоколаду, посипаємо какао. З решти вершків робимо острівці на соусі, а потім за допомогою зубочистки формуємо малюнок сердечок. Майте на увазі, що малюнок з вершків дуже швидко розпливається, тому його необхідно робити перед подачею на стіл. Панна котту можна зберігати в холодильнику 2-3 дні до подачі.