П`ятниця, 22.11.2024, 03:02
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Рецепти солодощів » Десерти

Панна котта з шоколадним соусом



Інгредієнти (на 2 порції):

►Вершки (33-35% жирності) - 300 мл.;
►Цукор - 25 гр.;
►Ваніль - 0,5 стручка;
►Желатин - 1,5 пластинки (або 1 ч.л. порошку);
►Трохи вершкового масла;
►Молочний шоколад - 30 гр.


Приготування:

Замочуємо желатин в 2 ст.л. води на 5-7 хвилин. Формочки ємністю 150-200 мл. змащуємо вершковим маслом.
230-240 мл. вершків виливаємо в невеликий ківш і додаємо туди цукор. Розрізаємо стручок ванілі, гострим ножем вибираємо зерна, кладемо їх і сам стручок в вершки.
На повільному вогні, постійно помішуючи, доводимо вершки до появи пухирців, знімаємо з вогню і виймаємо стручок ванілі. Тепер ставимо на вогонь желатин, і, постійно помішуючи, доводимо його до повного розчинення. Вливаємо желатин у вершки, ретельно перемішуємо і розливаємо по формах.
Залишаємо десерт у холодильнику на ніч (або, як мінімум, на 8 годин).
Перед подачею на стіл виймаємо десерт з формочок. Для цього необхідно помістити формочки в окріп на кілька секунд, а потім перевернути їх на тарілку. При необхідності повторюємо цю процедуру.
Готуємо шоколадний соус: розтоплюємо шоколад на невеликому вогні, поступово додаємо вершки, що залишилися (залиште для прикраси 1-2 ст.л. вершків!), Ретельно перемішуємо і доводимо соус до однорідної консистенції. Знімаємо з вогню й даємо охолонути;
Наливаємо соус навколо десерту. Прикрашаємо шматочками шоколаду, посипаємо какао. З решти вершків робимо острівці на соусі, а потім за допомогою зубочистки формуємо малюнок сердечок. Майте на увазі, що малюнок з вершків дуже швидко розпливається, тому його необхідно робити  перед подачею на стіл. Панна котту можна зберігати в холодильнику 2-3 дні до подачі.

bon appetit:)


Категорія: Десерти | Додав: unknown (27.05.2013)
Переглядів: 1035 | Коментарі: 1 | Теги: Панна котта з шоколадним соусом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Смачні котлети!
Гарячий шоколад з кавою, корицею і маршмелоу
Закуска з болгарського перцю
Булочки з сирною начинкою
Домашній гамбургер з житнім хлібом
Желе з шампанського «Рожевий лід»
Гранатово-вершкове желе до дня Святого Валентина
Крем Рафаелло
Французький тост з бананово-карамельним соусом
Веселий сніданок для дітей
Категорії розділу
Безе [2]
Бісквіт [1]
Вафлі [3]
Глазур [1]
Десерти [23]
Желе, муси [7]
Кекси [5]
Цукерки [5]
Креми, суфле [3]
Морозиво [6]
Пахлава [1]
Печиво [6]
Тістечка [1]
Солодкі салати [5]
Торти [21]
Фруктові салати [2]
Чізкейк [5]
Пудинг [4]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua