Інгредієнти:
Для коржів:
Яйце - 7 шт Борошно - 210 г Цукор - 210 г Щіпка солі Цедра апельсина - 2 ч. л.
Для сиропу: Апельсин (сік) - 300 мл Цукор - 150 г
Для апельсинового мусу: Апельсиновий сік (свіжовичавлений) - 200 мл Желатин - 12 г Цукор - 80 г Яйце - 3 шт Збиті вершки - 200 мл
Для прикраси:
Збиті вершки (холодні)
Приготування:
Сироп:
Доведіть до кипіння цукор з соком. Для мусу: Збийте жовтки з цукром. Желатин замочіть на 10 хв в апельсиновому соку та поставте на вогонь і варіть поки желатин не розтвориться. Остудіть повністю і влийте до жовтків. Збийте білки і крем. Змішайте обидві збиті маси і желатин акуратно і поставте охолоджуватися в холодильник.
Для коржа збийте яйця з цукром і дрібкою солі (15-20 хв). Потроху всипайте просіяне борошно й акуратно перемішуйте. Вилийте тісто у форму і випікайте при 170 ° C в промасленій формі 20-25 хвилин.
Корж розріжте на 3 частини. Викладіть торт, змочуючи кожен корж на початку сиропом, а потім мусом. Зверху покрийте весь торт залишившимся мусом. Торт поставте в холодильник на 2-3 години перед подачею. bon appetit:)
|