300 мл соку (виноградного, гранатового або вишневого) 300 мл вершків 3 ч. л. цукру 30 г желатіна Зерна граната або ягоди для прикраси
Приготування: 15 г желатину замочуємо в невеликій кількості холодної кип'яченої води і залишаємо набухати. Вершки змішуємо з цукром і ретельно перемішуємо. Набряклий желатин ставимо на невеликий вогонь і, помішуючи, прогріваємо його до повного розчинення крупинок. Потім постійно збиваючи вершки віночком, вливаємо тонким струмком желатин. Проціджуємо вершкову суміш і переливаємо в форму. Відправляємо желе застигати в холодне місце. Коли воно трохи застигне, замочуємо залишився желатин у холодній кип'яченій воді і залишаємо набухати. Прогріваємо на невеликому вогні і акуратно вливаємо тонким струмком в сік, швидко перемішуючи віночком. Проціджуємо суміш, Остуджуємо і акуратно виливаємо на застигле вершкове желе. Знову відправляємо в холодильник на 2-3 години до повного застигання. Потім проводимо ножем по краях желе, накриваємо форму блюдом і швидко перевертаємо. Якщо
ви готуєте желе не в силіконовій формі, то опустіть форму в гарячу воду
на кілька секунд і потім акуратно переверніть на блюдо. Прикрашаємо по смаку.