Інгредієнти:
►1 тісто: ►сметана - 200гр ►борошно - 200гр ►розпушувач - 0,5 ч.л.
2 тісто: ►вершкове масло - 200гр (кімнатної температури) ►борошно - 200гр ►розпушувач - 0,5 ч.л. ►Варіанти начинки: ягідний джем, шоколад, родзинки, чорнослив, горіхи, курага, сир, шинка і т.п.
Приготування:
Для тіста 1 в миску просіяти борошно з розпушувачем, додати сметану і вимісити тісто. Для тіста 2 в миску просіяти борошно з розпушувачем, додати розм'якшене вершкове масло і вимісити тісто. Кожне тісто скачати в кулю і викласти на робочий стіл, присипаний борошном. Окремо кожне тісто розкачайте в пласт товщиною близько 1,5 см, складіть пласти один на інший. Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см і скласти конвертом. Знову розкачати в пласт і скласти конвертом. Повторити процес складання / розкочування ще 2 рази. Потім складіть тісто конвертом ще раз, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Я готувала подвійну норму тіста, тому після холодильника тісто злегка розкотила і розрізала на 2 пласти, поки з одного пласта робила рогалики, другий чекав в холодильнику. Вийнявши тісто з холодильника розкачати його в прямокутний пласт товщиною 0,5 см, розрізати на 2 довгих смуги і кожну зі смуг нарізати на трикутники з основою близько 4-5см. У підстави трикутників укласти начинку і згорнути рогаликом, при цьому злегка розтягуючи в сторони куточки підстави трикутника, щоб середина рогалика не вийшла дуже товстою. Рогалики укласти на деко на деякій відстані один від одного і випікати в нагрітій до 200°С духовці до золотистого кольору (близько 12-15хвилин). Повністю охолодити і присипати цукровою пудрою.
bon appetit:)
|