Глінтвейн з імбиром і родзинками
Інгредієнти:
►Вино червоне сухе -1,5 л (2 пляшки) ►Апельсини - 3 шт ►Гвоздика-15шт. ►Лимон - 1шт. ►Цукор - 5-6ст.л (120-150г) ►Кориця - 2 палички (по 4-5см) ►Імбир - шматочок 5 см ►Ізюм-50г
Приготування:
Один апельсин залишити цілим, а два розрізати на 4 частини (мені захотілося нашаткувати). Лимон розрізати на 4 частини. Шматочок імбиру очистити і розрізати навпіл. В шкірку цілого апельсина увіткнути гвоздички, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні апельсина. У каструлю укласти цілий апельсин з гвоздикою, шматочки апельсинів, лимона, імбир, родзинки, корицю (не було паличок, тому була мелена). Влити вино. Поставити каструлю на невеликий вогонь. Всипати цукор. Добре перемішати. Нагрівати, помішуючи, до температури 70-80°С (тобто не давати закипіти). Кип'ятити вино не можна! Як тільки з'явиться пар і з поверхні зникне світла пінка, зняти глінтвейн з вогню. Накрийте і залиште глінтвейн на 20-30 хвилин. Потім розлийте глінтвейн в гуртки або келихи з ручкою з теплостійкого скла. Смачнішого я не пробувала. Він поставив на ноги навіть тих хто хворів :)
bon appetit:)
|
Категорія: Глінтвейн | Додав: unknown (11.04.2013)
|
Переглядів: 552
| Рейтинг: 0.0/0 |
|