Інгредієнти:
►1 кг полуниці ►1 кг цукру ►0,5 л гарячої води ►0,5 л горілки
Приготування:
Для приготування полуничного вина можна використовувати будь-яку непридатну для інших страв, навіть трохи підгнилу, ягоду. У ягід видалити плодоніжки. Скласти полуницю в широкий посуд, кілька разів промити, викласти на паперові серветки і дати обсохнути. Подрібнити ягоди в блендері або протерти через сито разом з цукром, перекласти у велику ємність, бажано з широкою шийкою, влити гарячу кип'ячену воду і залишити в теплому місці. Через 4-5 днів зняти з забродила полуниці піну. Рідину процідити через дрібне сито або паперові фільтри. У проціджене вино влити горілку. Збовтати, розлити по чистих пляшках і поставити в холодне місце. Через 1-2 дні вино буде готове до вживання.
bon appetit:)
|