►375 г борошна ►400 г цукру ►60 г какао порошку ►14 г розпушувача тіста ►6 г солі ►10 мл яблучного оцту ►20 мл екстракту ванілі ►240 мл ріпакової олії (можна взяти будь-яку рослинну без запаху) ►475 мл холодної води або неміцної кави
Приготування:
У великій мисці змішуємо разом всі сухі інгредієнти (борошно, цукор, какао, розпушувач тіста, сіль) Робимо в суміші три заглиблення, два невеликих і одне велике. В одне маленьке поглиблення вливаємо екстракт ванілі. В інший яблучний оцет. У велике поглиблення вливаємо олію. Заливаємо все зверху холодною водою (або холодною неміцною кавою). Інтенсивно перемішуємо все разом. Змащуємо форми рослинним маслом. Заповнюємо тістом приблизно на три чверті. Печемо в розігрітій до 180°С духовці 25-30 хвилин. Готові кекси охолоджуємо, виймаємо з форм і присипаємо цукровою пудрою.