П`ятниця, 26.04.2024, 05:49
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Рецепти солодощів » Торти

Ірландський шоколадний торт з Гіннесом


Інгредієнти:

Для коржів:
►Темне пиво Гіннес - 2/3 склянки 
►Сушена червона смородина - 2/3 склянки
►Какао-порошок - 1/3 склянки
►Шоколад гіркий - 60г
►Кефір - 3/4 склянки
►Цукор - 1,5 склянки
►Борошно - 2 склянки
►Розм'якшене вершкове масло - 120г
►Яйце - 4 шт
►Ваніль - 1,5 чайної ложки
►Розпушувач - 1,5 чайної ложки
►Сода - 1/2 чайної ложки
►Сіль - 1/4 чайної ложки
►Желе червоної смородини - 1/2 склянки
►Волоські горіхи - 1 стакан

Для крему:
►Вершки - 1,5 склянки (33%)
►Гіркий шоколад - 170 г
►Цукрова пудра - 4,5 столових ложки
►Какао-порошок - 4 столових ложки
►Сіль - 1/8 чайної ложки

Для сиропу-просочення:
►Темне пиво Гіннес - 1/3 склянки
►Коричневий цукор - 1/3 склянки
►Ванілін - 1 чайна ложка
►Какао - 3 столових ложки


Приготування:

Зробимо заготовку для крему. Вершки доводимо до кипіння і прибираємо з плити. Подрібнюємо шоколад у вершки і мішаємо до повного розчинення, поки маса не стане гладкою. Накриваємо миску харчовою плівкою і ставимо в холодильник не менше, ніж на 3 години.
Заливаємо смородину 2/3 склянки пива. Залишаємо на 15 хв. Потім пиво зливаємо в окрему посудину, а смородину відставляємо. В злите пиво додаємо какао і доводимо до кипіння. Знімаємо з плити і розчиняємо в шоколад, мішаємо до гладкості і трохи охолоджуємо. Вливаємо кефір і розмішуємо. Окремо розтираємо розм'якшене вершкове масло з цукром. Додаємо яйця по одному, кожен раз ретельно збиваємо. В окремій мисці змішуємо борошно, ванілін, розпушувач, соду і сіль. І додаємо до яєчно-масляної суміші. Потім черга шоколадно-кефірної суміші. А в останню чергу висипаємо туди нашу смородину. Замішуємо красиве густовате тісто. Ділимо його на дві половини. Духовку розігріваємо до 180°С і випікаємо два коржі 30-35 хвилин, перевіряємо дерев'яною паличкою.
Просочення: змішуємо Гіннес, какао, коричневий цукор і ванілін і доводимо на середньому вогні до гладкого стану. Ожолоджуємо. Зрешетити шпажкою коржі. Потім просочити коржі сиропом. Треба використовувати весь сироп, не бійтеся, що вони будуть вологими. Беремо желе з червоної смородини і розігріваємо на середньому вогні до рідкуватого стану. Один з коржів кладемо на блюдо сервіровки і змащуємо верх підігрітим желе. Ставимо корж в холодильник на 30 хвилин.
В цей час доробимо крем. За 3 години наша заготовка повинна загуснути так, щоб її із зусиллям можна було перемішувати ложкою. Додаємо в неї цукрову пудру, какао та сіль і ретельно мішаємо, поки не вийде гладкий густий крем.
Збираємо торт. На корж з желе намазуємо приблизно чверть обсягу крему. Накриваємо другим коржем. Обмазуємо кремом, що залишився верх і боки. Волоські горіхи порубати ножем, не надто дрібно. Захоплюємо жменю горіхів і притискаємо до боків торта по всьому колу. При бажанні можна посипати і верх.

bon appetit:)



Категорія: Торти | Додав: unknown (14.05.2012)
Переглядів: 935 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Домашня шаурма
Салат з мандаринів і креветок
Угорський торт "Добош"
Тости на сніданок
Чорничний шейк з медом
Фінська уха
Млинці шоколадні
Запечені курячі стегенця
Сосиски "Змійки"
Вишневий торт без випічки
Категорії розділу
Безе [2]
Бісквіт [1]
Вафлі [3]
Глазур [1]
Десерти [23]
Желе, муси [7]
Кекси [5]
Цукерки [5]
Креми, суфле [3]
Морозиво [6]
Пахлава [1]
Печиво [6]
Тістечка [1]
Солодкі салати [5]
Торти [21]
Фруктові салати [2]
Чізкейк [5]
Пудинг [4]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua