Інгредієнти: (на форму діаметром 20 см)
Для коржа: ►100 г вершкового масла ►50 г цукру ►100 г борошна ►50 г кокосової стружки ►1 ст. ложка кокосового лікеру
Для крему: ►10 листочків желатину ►1 банка згущеного молока (400 мл) ►1 банка кокосового молока (400 мл) ►1 пакетик ванільного цукру ►250 мл вершків ►100 г цілого очищеного мигдалю
Для прикраси: ►Рубаний мигдаль ►Кокосова стружка
Приготування:
Для приготування тіста змішати розтоплене масло, цукор, борошно, лікер і кокосову стружку. Отриману масу розподілити рівномірно по дну застеленому пергаментом форми і охолодити 30 хвилин в холодильнику. Спекти корж в попередньо розігрітій до 200 ° C духовці 15 хвилин до золотисто-коричневого кольору і остудити.
Для крему замочити желатин в холодній воді згідно з інструкцією. Мигдаль підсушити на сухій сковороді, стежачи уважно, щоб не підгорів. Перемішати до однорідності згущене молоко, кокосове молоко і ванільний цукор. Желатин віджати і, помішуючи, нагрівати на слабкому! вогні до повного розчинення.
Додати до розчиненого желатину 4-5 ст. ложок кокосової суміші, перемішати і вилити в кокосову суміш що залишилась. Все ще раз добре перемішати і поставити на 30 хвилин у холодильник. Збити вершки до густоти. Застиглий крем дістати з холодильника і міксером ще раз перемішати.
Додати мигдаль і підмішати акуратно збиті вершки. Навколо охолодженого коржа закріпити кільце від рознімної форми, заповнити форму кремом, розрівняти і поставити застигати в холодильник мінімум на 4 години (краще на ніч).
Прикрасити торт рубленим мигдалем і кокосовою стружкою.
bon appetit:)
|