П`ятниця, 17.05.2024, 05:13
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Кухні світу » Фінська кухня

Лохікейтто - фінський вершковий суп з лососем



Інгредієнти:

►Оливкова олія - 3 столових ложки
►Цибуля-порей дрібно нарізана - 1 шт
►Вода - 3 склянки + 1 столова ложка
►Лавровий лист - 1 шт
►Картопля - 340 г (очищена і нарізана квадратиками)
►Філе лосося - 340 г (без шкіри, кісток і дрібно нарізане)
►Вершки - ¾ склянки
►Крохмаль - 1-1,5 столові ложки (чим більше крохмалю, тим більш густим буде бульйон)
►Вершкове масло - 1 столова ложка
►Сіль і перець
►Свіжа петрушка або кріп
►Лимон


Приготування:

У великій каструлі нагрійте оливкову олію і стушкуйте цибулю. Як тільки цибуля стане м'яка, влийте 3 склянки води і закиньте лавровий лист. Доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і викладіть картоплю. Закрийте кришкою і варіть до готовності картоплі.
Викладіть в каструлю лосось і варіть близько 5 хвилин.
Потім влийте вершки і перемішайте.
Приготуйте кашку, змішавши крохмаль з 1 столовою ложкою води, помішуючи до повного розчинення крохмалю.
Додайте цю кашку в суп і варіть поки суп не загусне.
Закиньте вершкове масло, перемішайте і знімайте з вогню.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Присипте достатньою кількістю нарізаної петрушки або кропу.
При подачі вичавіть сік лимона при бажанні.

bon appetit:)


Категорія: Фінська кухня | Додав: unknown (31.03.2013)
Переглядів: 1078 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Сирні чіпси
Овочевий міні-омлет з шинкою і сиром
Вареники з сиром
Спагетті з креветками
Фруктовий лід з ананаса, полуниці і лайма
Фінська уха
Роли з тунцем
Морська капуста
Картопля "Дофін", запечена під сиром
Сало з соляного розчину зі спеціями
Категорії розділу
Індійська кухня [1]
Абхазька кухня [1]
Болгарська кухня [1]
Іспанська кухня [1]
Італійська кухня [4]
Мексиканська кухня [2]
Фінська кухня [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua