►Оливкова олія - 3 столових ложки ►Цибуля-порей дрібно нарізана - 1 шт ►Вода - 3 склянки + 1 столова ложка ►Лавровий лист - 1 шт ►Картопля - 340 г (очищена і нарізана квадратиками) ►Філе лосося - 340 г (без шкіри, кісток і дрібно нарізане) ►Вершки - ¾ склянки ►Крохмаль - 1-1,5 столові ложки (чим більше крохмалю, тим більш густим буде бульйон) ►Вершкове масло - 1 столова ложка ►Сіль і перець ►Свіжа петрушка або кріп ►Лимон
Приготування:
У великій каструлі нагрійте оливкову олію і стушкуйте цибулю. Як тільки цибуля стане м'яка, влийте 3 склянки води і закиньте лавровий лист. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і викладіть картоплю. Закрийте кришкою і варіть до готовності картоплі. Викладіть в каструлю лосось і варіть близько 5 хвилин. Потім влийте вершки і перемішайте. Приготуйте кашку, змішавши крохмаль з 1 столовою ложкою води, помішуючи до повного розчинення крохмалю. Додайте цю кашку в суп і варіть поки суп не загусне. Закиньте вершкове масло, перемішайте і знімайте з вогню. Посоліть і поперчіть за смаком. Присипте достатньою кількістю нарізаної петрушки або кропу. При подачі вичавіть сік лимона при бажанні.