Інгредієнти:
►350 г борошна ►5 г сухих дріжджів ►80 г цукру ►150 мл молока ►1 яйце ►60 гр масла ►1 ч. л. меленого кардамону ►Щіпка солі
Для начинки: ►30 г масла ►1 ст. л. цукру ►1 ст. л. кориці
Приготування:
Яйце розбийте в миску, збовтайте. Для тіста знадобиться тільки половина, частину що залишилася збережіть для обмазки булочок. Дріжджі розведіть в кількох столових ложках теплого молока, почекайте хвилин 10, поки суміш не збільшиться в об'ємі. Розтопити вершкове масло, зачекайте хвилину, що б воно трохи охололо. Влийте в розтоплене масло все молоко і розчинені дріжджі. Додайте цукор, а слідом - половину яйця, сіль, мелений кардамон і борошно. Замісити тісто, дайте йому підійти 30-40 хв. Після чого посипте робочу поверхню борошном і трохи підмішайте тісто, воно має бути м'яким і дуже слухняним. Розкачайте тісто в прямокутний пласт. Для начинки розтопіть масло з цукром, додайте корицю. Кулінарною кистю нанесіть суміш на тісто. Акуратно скрутіть пласт в рулет. Наріжте його на шматочки, перекладіть їх на деко, накрийте серветкою і дайте підійти 1 год. Вмочіть кулінарний пензлик в половину яйця що залишилася і змастіть булочки. Випікайте при 230°С близько 8 хв. Готові булочки накрийте рушником і дайте трохи охолонути.
bon appetit:)
|