Борошно - 1/4 склянки Вершкове масло (розтоплене) - 100 г Морква - 1 шт Цибуля - 1 шт Брокколі - 1 головка Суміш молока і вершків - 2 склянки Овочевий бульйон - 2 склянки Мускатний горіх - 1/8 ч. л. Твердий сир (чеддер) - 220 г Сіль і перець - за смаком
Приготування:
Натріть сир. Вимийте брокколі, висушіть і розділіть на невеликі суцвіття. Закиньте брокколі в каструлю з підсоленою киплячою водою і варіть 3 хв. Швидко перекладіть брокколі з киплячої води в миску з холодною водою. Вимийте, очистіть та поріжте моркву. Підтушіть моркву і цибулю на вершковому маслі (1-2 столових ложки). Посоліть і поперчіть. Цибуля повинна набрати золотистого кольору. Чи не перетримайте, овочі повинні зберегти форму. У каструлі розтопіть 60 г масла. Додайте 1/4 склянки борошна. Помішуючи тримайте близько 3-4 хвилин. Влийте
суміш молока і вершків, потім бульон. Додайте мускатний горіх, під
кришкою готуйте близько 20 хвилин, після додайте цибулю, моркву і
брокколі і варіть 30 хв. Через 25-30 хвилин, зніміть кришку і толокушкою для пюре розімніть овочі. Додайте половину натертого сиру. Перемішайте, щоб сир встиг розплавитися. При подачі зверху порційно можна також присипати сиром. bon appetit:)