Інгредієнти:
►Борошно (3 склянки); ►Тепла вода (1 стакан); ►Дріжджі (1/2 пакетика); ►Оливкова олія (3 ст. Ложки); ►Цукор (1 ч. ложка); ►Сіль (1 ч. ложка).
Для начинки:
►Сир твердий (150 гр.); ►Сир напівтвердий (150 гр.); ►Сир дор-блю (кілька шматочків); ►Перець болгарський (1/2 штуки); ►Томатна паста (1/2 склянки); ►Печериці (4-5 штук).
Приготування:
Спочатку займемося тістом. Зазначена кількість продуктів розраховано на 2 невеликі піци. Я зазвичай роблю трохи побільше, на деко, тому беру 4 склянки борошна, відповідно збільшуючи кількість інших інгредієнтів. Отже, борошно просіваємо. Додаємо сіль, цукор, дріжджі і теплу воду. Трохи вимішуємо тісто, додаємо оливкову олію. Тепер гарненько вимішуємо тісто. Кладемо в ємність, накриваємо вологим рушником і ставимо в тепле місце на 30-40 хвилин. Начинку готувати нескладно. Нарізаємо перець. Натираємо 2 види сиру на терці. Печериці ріжемо великими шматочками. Тісто має гарненько піднятися. Ділимо його на 2 частини і даємо ще трохи постояти. Розгортаємо тісто за допомогою качалки до потрібної товщини. Викладаємо на деко, змащене злегка олією. Змащуємо томатною пастою. Викладаємо тертий сир. І далі всю начинку в порядку або безладом. Ставимо в духовку на майже максимальну температуру, і буквально через 10 хвилин ароматна піца, з м'якою і піджареною скоринкою готова до вживання!
bon appetit:)
|