►Дріжджі свіжі 42 г ►Борошно 500 г ►Молоко 250 мл ►Масло вершкове 80 г ►Яєчний жовток 5 шт. ►Ванільний цукор 8 г ►Цукор 80 г ►Рослинна олія 2 ст. ►Повидло 200 г ►Цукрова пудра 100 г
Приготування:
Просыэмо борошно в ємність. Молоко трохи розігріємо. Масло наріжемо невеликими шматочками. Для опари з'єднаємо третину молока, одну столову ложку борошна і дві чайні ложки цукру і поставимо в тепле місце. Як тільки опара підійде і на ній з'являться пухирці, вона готова. У глибокій ємності змішаємо просіяне борошно, опару, масло, жовтки, цукор що залишився, ванільний цукор і молоко й замішане тісто. Поставимо його в тепле місце, накриємо рушником і почекаємо, поки воно не збільшиться в об'ємі в два рази. Коли тісто підніметься, знову добре вимішати його і розріжемо на 20-25 шматочків. З них сформуємо красиві кульки, злегка пріплюсніть їх. Покладемо їх на поверхню, присипану борошном, і накриємо рушником. Дамо постояти ще 20 хвилин. У каструлі розігріємо велику кількість олії до 170°С. У олії будемо підсмажувати пончики: спочатку з одного боку 3-4 хвилини, накривши каструлю кришкою, потім з іншого боку вже без кришки ще 3 хвилини. Завдяки такій процедурі на пончиках з'являється біла характерна смужка. Готові пончики будемо викладати на паперовий рушник, щоб вони охололи. Наповнимо кондитерський мішечок повидлом за смаком і начинимо ним пончики. Зверху щедро присипимо цукровою пудрою.