Інгредієнти:
►5 кг баклажанів, ►0,5 рослинного масла, ►1,5 кг ріпчастої цибулі. ►2 кг солодкого болгарського перцю, ►4 стручки гіркого перцю.
Маринад: ►2,5 л води, ►300 г часнику, ►0,5 л оцту фруктового, ►сіль - 1 ст. на 1 л води.
Приготування:
Баклажани наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Замочіть у воді на 12-15 годин. Потім промийте і дайте стекти воді. Шматочки баклажан по черзі обсмажте з двох сторін у великій кількості рослинного масла. Цибулю дрібно накришіть і, обсмаживши, складіть її в глибоку тарілку. Приготуйте маринад. Овочі укладіть рядами у півлітрові або літрові стерилізовані банки рядами в наступній послідовності: баклажани, смажену цибулю, солодкий перець, товчений часник, гіркий перець. Залийте все маринадом, не доливаючи 1 см зверху, так як при стерилізації маса збільшується. Накрийте кришками і стерилізують протягом 10 хвилин після закипання води, потім закатати.
А якщо раптом взимку вам захочеться приготувати свіженький салат з баклажанів, то на цей випадок можна заготовити Баклажани бля салату
bon appetit:)
|