►грудки курячі (з кісточкою і шкірою) - 2шт. по 100 грам ►цибуля ріпчаста - 1 невелика головка ►морква невелика - одна штука. ►хліб житній - 4 скибочки ►часник - 4 зубчики ►оливкова олія - дві столові ложки ►зелень петрушки і кропу - по 2 гілочки ►сіль морська дрібна
Приготування:
Курячі грудки промиємо, заллємо 1,5 л води, поставимо каструлю на сильний вогонь, щільно закривши кришкою. Моркву очистимо, разріжемо вздовж на 4 частини. Головку цибулі промиємо і, не очищаючи від лушпиння, розріжемо навпіл. Моркву і очищену цибулю (зрізом вниз) укладемо на добре розігріту суху сковороду, піджаримо з одного боку до утворення золотистої скоринки, додамо до курячиї грудок. Як тільки бульйон закипить, кришку знімемо, вогонь зменшимо до мінімального. Бульйон злегка посолити і варимо 15-20 хвилин, не допускаючи бурхливого кипіння і іноді знімаючи піну, що утворилася. На сковороді нагріємо масло, додамо рубаний часник. Скибочки хліба обсмажити на олії. Зелень петрушки і кропу промиємо, обсушимо, дрібно порубати. Подаємо бульйон з грінками, посипавши зеленню.