Айва ідеально підходить для варення. Ароматний фрукт чудово поводиться при варінні: не розвалюється, набуває особливу щільну консистенцію і чудовий бурштиновий, з рожевим відтінком, колір.
Інгредієнти:
►Айва - 1000 гр ►Лимони - 1 шт. ►Цукор - 800 г
Приготування:
Ретельно вимийте айву, видаляючи пушок. Обсушіть. Розріжте плоди на 4 частини і видаліть кісточки, потім наріжте часточками. Розрізайте фрукти по черзі, відразу збризкуючи лимонним соком, тому що на повітрі айва швидко темніє. Складіть нарізану айву в каструлю, засипте цукром і залишіть, прикривши рушником, на добу. За добу айва виділить достатньо соку, щоб розчинити цукор. Поставте каструлю на невеликий вогонь і варіть при слабкому кипінні без кришки, періодично помішуючи. Поступово фрукти почнуть темніти, а сироп густіти. Загальний час варіння може зайняти до 50 хвилин. Орієнтуйтеся на колір варення і густоту сиропу. Він повинен нагадувати рідкий мед і за кольором і по консистенції. Готове варення зніміть з вогню і розкладіть по чистим банкам.
bon appetit:)
|