Нашаткувати капусту, акуратно покласти її в каструлю, додати туди масло, оцет, трохи води і тушкувати її близько однієї години. За 15-20 хвилин до закінчення тушення додати томат-пюре, часточками нарізані огірки, перець, сіль, цукор і лавровий лист. Очистити гриби, ретельно промити їх і покласти на 10-15 хвилин в окріп, потім нарізати на скибочки і обсмажити в олії. Скласти гриби в невелику миску і на тій же сковорідці посмажити цибулю, змішавши її з грибами, перцем, сіллю, нарізаним огірком. Половинку тушкованої капусти акуратно укласти шаром на сковорідку, на капусту викласти приготовані гриби і знову покрити шаром капусти що залишилась. Збризнути капусту олією і посипавши сухарями, поставити сковорідку в духовку. Перед самою подачею на солянку можна покласти маслини або часточку лимона. Таку грибну солянку можна також приготувати з квашеної капусти, при цьому, не додаючи в неї оцет. Свіжі гриби можна замінити на сушені або солоні. Виходить дуже смачна пісна солянка.