П`ятниця, 22.11.2024, 02:15
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Морська капуста


Ламінарія - морська водорість, з дитинства відома нам, як морська капуста. Вона відноситься до класу бурих морських водоростей. До її складу входять практично всі мінеральні речовини і вітаміни, необхідні нашому організму. Ламінарія містить 88% води, 0,9% білків, 0,2% жирів, різні форми вуглеводів, харчові органічні кислоти, мінеральні речовини у вигляді легко засвоюваних сполук і вітаміни В1, В2, В12, С, каротин (провітамін А), фолієву кислоту та ін.

У наш час все більше людей страждають від захворювань, викликаних нестачею йоду в організмі. Морська ж капуста містить не тільки велику кількість йоду, але і біологічно активні речовини, що допомагають його засвоювати. Регулярне вживання ламінарії заповнює нам потребу йоду, нормалізує функції щитовидної залози, підвищує імунітет, знижує рівень холестерину в крові, запобігає розвитку атеросклерозу, допомагає уникнути багатьох інших захворювань.

Людям, страждаючим хворобами нирок, шлунково-кишкового тракту в гострих формах, непереносимістю йоду, вагітним жінкам варто утриматися від вживання в їжу ламінарії.

У магазинах морська капуста продається в сушеному, замороженому або в консервованому вигляді.

Для того, щоб сушену капусту використовувати для приготування смачних і корисних страв, її заливають холодною водою і залишають для набухання на 12 годин. Потім її ретельно промивають (до повного видалення піску). Потім капусту поміщають в киплячу воду і варять на слабкому вогні до ступеня готовності, необхідної для приготування планової страви (як правило, від 2 годин і більше). Відварену ламінарію краще ще раз промити.

Заморожену морську капусту розморожують у воді при температурі 15 - 20 ° С протягом 30 хв, потім ретельно промивають у великій кількості холодної води. Для варіння капусту заливають холодною водою (1:2), на сильному вогні доводять до кипіння і варять 15 - 20 хвилин, потім відвар зливають. Цю процедуру проводять три рази. Така триразова обробка покращує смак і запах морської капусти.

Найчастіше консервовану морську капусту використовують для приготування салатів. Однак ламінарія може входити до складу пудингів, вінегретів, супів і багатьох інших дуже корисних, смачних і поживних страв.

Йод і основні мікроелементи, що містяться в ламінарії, не губляться при термічній обробці, а значить корисна і сушена, і заморожена, і консервована морська капуста.

Морську капусту не тільки споживають, але і включають до складу багатьох косметичних засобів, полівітамінів і біологічно активних добавок.





Джерело: http://cook.rutxt.ru/
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (10.09.2012)
Переглядів: 2025 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Курка маринована в кефірі, запечена з картоплею з травами і часником
Чахохбілі з курки
Латкес з яблук
Еклери
Паста з лососем і креветками
Курка каррі
Млинцеві мішечки з куркою
Деруни з пастою з лосося
Коктейль Russian Flag
Французький тост з бананово-карамельним соусом
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua