Інгредієнти:
►1 склянка молока ►1склянка борошна ►3 яйця ►2 столових ложки цукру ►Щіпка солі ►Розпушувач для борошна ►2 ст. л. рослинної олії
Приготування:
Білки відокремити від жовтків і відставити в сторону. У мисці змішати міксером молоко, борошно, цукор, жовтки і розпушувач. В окремому посуді збити білки ложкою, акуратно, не міксером! ввести їх в загальну масу. Тісто виходить, як збита сметана - легким і повітряним. Додати 2 ложки рослинного масла, злегка перемішати і відразу ж випікати на гарячій сковорідці. Змащуємо сковорідку олією тільки перед першою порцією, потім випікаємо млинці на сухій сковорідці - вистачає того масла, що додано в тісто. Головне не позіхати і вчасно перевертати млинці. Вони виходять пишними, високими і абсолютно сухими як бісквітне тісто. Їмо з сметаною перемішаною з варенням. Традиційно млинчики поливають кленовим сиропом, а можна замінити його на мед, джем або шоколадний соус.
bon appetit:)
|