Інгредієнти:
Для млинців: ►160 г борошна ►1 ч.л. розпушувача ►¼ ч.л. солі ►1 ст.л. нарубаного кропу ►50 г вершкового сиру ►25 г розм'якшеного вершкового масла ►1 яйце ►170 мл молока ►250 г слабосолоного або підкопченого лосося
Для соусу: ►120 г жирної сметани (30%) ►¼ ч.л. солі ►1 ч.л. готового хріну
Приготування:
Борошно змішуємо з розпушувачем, сіллю і дрібно нарубаним кропом. В окремій мисці злегка збиваємо вінчиком яйце, молоко, вершковий сир і розтоплене масло. З'єднуємо дві суміші та замішуємо густовато однорідне тісто. Розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинною олією. Наливаємо по 2 ч.л. тіста і випікаємо маленькі оладки, приблизно по 1 хвилині з кожного боку. Поки остигають оладки, готуємо соус. Для цього змішуємо сметану з хріном, посоливши до смаку. Рибу нарізаємо на невеликі тонкі шматочки. На кожен млинець кладемо по 1 ч.л. соусу і по скибочці риби. Прикрашаємо гілочками кропу і подаємо.
bon appetit:)
|