Інгредієнти:
Для начинки:
►250-300 г копчених ковбасок, шинки або сосисок (за смаком), ►200 г грибів, ►200 г твердого сиру, ►150 г напівтвердого сиру, ►1 свіжий помідор, ►½ цибулини, ►Свіжий перець, солоні огірки, кукурудза - за смаком, ►Майонез, ►3-4 ст. л. кетчупу або томатного соусу, ►Свіжа зелень - для прикраси.
Для тіста:
►200-250 г борошна, ►1 ст. л. оливкової олії, ►Сіль - за смаком, ►1 ч.л. сухих дріжджів, ►1 ст. теплої води.
Приготування:
Замісіть тісто. Змішайте борошно з сіллю і сухими дріжджами, потім плавно додайте теплу воду, додайте оливкову олію і замісіть тісто. Якщо перестаратися з водою і тісто вийде дуже рідким, додайте ще трохи борошна (в міру, щоб тісто не вийшло твердим). Ретельно замішайте тісто і дайте йому настоятися в теплому місці 30-40 хвилин, накривши ємність з тістом рушником. Гриби помийте і наріжте скибочками середньої товщини, цибулю і помідори наріжте кільцями або півкільцями, копчені ковбаски - кружельцями. Якщо використовуєте шинку, наріжте її скибочками. Сири потріть на крупній тертці. Якщо змішаєте два або більше сортів сиру за смаком, то ваша піца вийде пікантною і оригінальною. Звичайно, можна використовувати і один сорт улюбленого сиру. Коли тісто настоїться, вимішайте його і розкачайте тонкий корж для піци. Врахуйте: тісто має бути м'яким і повітряним, якщо буде липнути до рук - не поспішайте додавати багато борошна, інакше основа для піци при випіканні вийде твердою. Основу для піци викладіть на деко, застелене папером для випікання. Щоб піца не пригоріла, на папір для випікання насипте трохи борошна, а потім викладіть тісто. Краї майбутньої піци красиво загорніть. Корж піци змажте кетчупом (майонезом, соусом) і викладіть начинку. Можете проявити фантазію і додати в піцу все, що душа забажає. Головне, щоб зверху все це було накрите сиром. Для домашньої піци смачно: ковбаски, гриби, кільця цибулі, трохи кукурудзи, помідори, сир. Для пікантності смаку - шматочки солоних огірків або оливок. Не забувайте змастити шари начинки майонезом, щоб піца вийшла соковитою. Але не перестарайтеся з соусом, щоб піца при випіканні не потекла. Випікайте піцу 20-30 хвилин при температурі 200°С. Готовність перевіряйте по м'якості коржа. Не перетримуйте піцу в духовці, інакше тісто може вийти занадто сухим і твердим. Готову піцу поріжте на порції, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.
bon appetit:)
|