Інгредієнти:
►4 яйця ►500 гр. сиру ►150 гр. цукру ►100 гр. вершкового масла ►1 ст.л. манної крупи ►цедра з одного лимона ►жменю родзинок ►щіпка солі
Глазур: ►1 ст.л. вершкового масла ►2 ст.л. цукру ►3 ст.л. сметани ►2 ст.л. какао
Приготування:
Сир для сирника потрібно взяти пожирніше, але я роблю з 9% і теж дуже смачно виходить, якщо у ньому забагато води обов'язково відіжміть зайву воду через марлю, пропустіть його через м'ясорубку або протріть через сито, що б консистенція стала не зерниста, а кремоподібна. Білки відокремте від жовтків, збийте їх з дрібкою солі до стійких піків. Жовтки збийте з цукром в пишну масу, додайте сир, м'яке масло, цедру лимона, манку, родзинки і вимішайте до однорідності. Останніми додаємо збиті білки і акуратно вимішуємо. Форму змастити маслом і присипати борошном, випікати сирник в розігрітій до 190°С духовці 50 хвилин. Зварити глазур, масло з цукром прогріти на середньому вогні, додати сметану, какао і безперервно помішуючи довести до кипіння. Готовий сирник перекласти на блюдо й покрити глазур'ю. Залишити його на кілька годин у холодильнику і тільки потім можете їсти.
bon appetit:)
|