Інгредієнти:
►Картопля (велика) - 4 шт. ►Соняшникова олія - 1 ст. л.
Для начинки: ►Сир Гауда або Чеддер - 100 гр. ►Сметана - 125 гр. ►Цибуля - 2 ст. л. ►Сіль ►Перець
Приготування:
Розігрійте духовку до 200 ° С (духовку з конвекцією до 180 ° С). Застеліть деко папером для випічки. Ретельно помийте картоплю щіткою і насухо витріть її паперовим рушником. Покладіть картоплю на деко і збризніть соняшниковою олією. Запікайте в попередньо розігрітій духовці близько 1 години. Тим часом натріть сир на крупній тертці. Змішайте половину сиру, сметану і столову ложку подрібненої цибулі. Посоліть і поперчіть. Злегка остудіть картоплю. Відріжте впоперек від кожної картоплини скибочку товщиною близько сантиметра. Обережно вийміть ложкою середину, залишивши стінки завтовшки в сантиметр. Перекладіть м'якоть картоплі в миску і розімніть її виделкою. Змішайте з сиром, сметаною і цибулею. Наповніть отриманою масою картоплю. Посипте сиром, що залишився. Викладіть картоплю на деко і запікайте в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин, поки сир не розплавиться. Посипте цибулею що залишилась. Подавайте гарячою.
bon appetit:)
|