Інгредієнти:
►Вершкове масло - 6 столових ложок ►Цибуля - 1 шт. ►Картопля - 750 гр. ►Морква - 6 шт. ►Гриби - 300 гр. ►Коньяк - 100 мл. ►Борошно - 6 столових ложок ►Курячий бульйон - 2 склянки ►Молоко - 1 стакан ►Курка (варена / тушкована) - 1 шт. ►Горох (заморожений) - 1 стакан ►Петрушка ►Чебрець ►Шавлія ►Сіль - 3 чайних ложок ►Чорний перець - 1 чайна ложка ►Листкове тісто - 1 лист ►Яйце (жовток) - 1 шт.
Приготування:
Духовку нагрійте. Підготуйте овочі для тушкування. Розтопити вершкове масло в сковороді. Викладіть цибулю, картоплю і моркву, періодично помішуючи 10-12 хвилин. Додайте борошно. Через хвилину - молоко і бульйон. Додайте коньяк і перемішайте (він додасть тонкий відтінок). Потім - курку, горошок, нарізаний чебрець, шавлію, петрушку. Посоліть і поперчіть. Викладіть масу в горщики. Закрийте горщики "кришками" з листкового тіста з диркою в середині. Закріпіть з боків. Змастіть тісто яєчним жовтком. Випікайте при 220°С близько 10 хвилин. Потім накрийте горщики фольгою і потримайте ще 20-25 хвилин.
bon appetit:)
|