Неділя, 28.04.2024, 11:36
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Другі страви » Суші, Роли

Роли з лососем і авокадо


Інгредієнти (6 порцій):

►500 г рису
►50 мл рисового оцту
►30 г цукру
►10 г солі
►5 аркушів норі
►1 довгий парниковий огірок
►1 авокадо
►200 г слабосоленого лосося
►васабі
►маринований імбир
►соєвий соус

Для приготування ролів необхідні:
Бамбуковий килимок (макісу або суші-мат). Без нього якісно згорнути рол практично неможливо.
Широка неметалічна ємність для змішування і охолодження рису.
Плоска дерев'яна лопатка.
Каганець з водою. Рис для суші дуже клейкий і легко прилипає до рук. Тому в процесі приготування ролів перед тим, як брати рис, руки потрібно кожен раз змочувати водою.


Приготування:

Як приготувати рис:
Засипьте рис в об'ємну посуду. Залийте рис великою кількістю очищеної (кип'яченою, питної) води і швидко перемішайте дерев'яною лопаткою. Вода, увібравши в себе більшу частину рисового лушпиння і пилу, стане каламутною, злийте її, і легкими рухами перетріть рис між долонями. Повторюйте процедуру промивання рису до тих пір, поки вода не стане прозорою. Далі кладемо рис в каструлю і заливаємо водою. В ідеалі її має бути на 1/5 більше, ніж рису. Тому для наших 500 г рису ми беремо 550 мл води.Ставимо каструлю на сильний вогонь, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння - це займе близько 4-5 хв. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо під закритою кришкою близько 12-15 хв, поки рис не вбере всю воду. Вимикаємо вогонь і даємо рису постояти під кришкою близько 15 хвилин. Пока настоюється рис, змішуємо в ковшику оцет, сіль і цукор. Ставимо на плиту і на повільному вогні, постійно помішуючи, доводимо до розчинення солі та цукру. Перекладаємо рис в широку неметаллічну посуду, рівномірно поливаємо оцтовою сумішшю і починаємо перемішувати дерев'яною лопаткою. Мішати рис потрібно акуратно, ріжучими рухами, як би проводячи по рису лінії. Це дозволить добре перемішати рис з оцтової заправкою, при цьому не придушивши його. Мішаємо до тих пір, поки зернятка не почнуть збиратися в нещільні грудки. Даємо рису повністю охолонути.

Готовий рис перекладаємо в широку неметалічну посуду, рівномірно поливаємо оцтової сумішшю і починаємо перемішувати дерев'яною лопаткою.
Готуємо начинки. Огірок очищаємо від шкірки, вирізаємо насіння і нарізаємо на тонкі полоски. Рибу теж нарізаємо на смужки. Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і нарізуємо на смужки. Рис розкладаємо на норі шаром близько 3-5 мм. Ребром долоні робимо невеликий довгий жолобок посередині розкладеного рису. Злегка змащуємо його васабі. Кладемо в жолобок начинку (лосось + огірок або лосось + авокадо). Починаємо згортати. Великими пальцями обох рук піднімаємо край килимка разом з норі, при цьому притримуючи вказівними і середніми пальцями начинку. Згинаємо килимок під прямим кутом по лінії, на якій лежить начинка. Акуратно загортаємо піднесений край килимка разом з норі і рисом вниз, щоб рис на протилежних торцях стикнувся. Далі піднімаємо край килимка і довертаємо рол, щоб вільна від рису смужка норі прилягала до ролу внахлест. Закручуємо рол в килимок і трохи стискаємо руками, щоб ущільнити рис. Але не тисніть надто сильно інакше
а) рис може занадто сильно утрамбувати і роли вийдуть несмачними і занадто клейкими,
б) з торців вилізе начинка. Кожна ковбаска ріжеться на 6 шматочків дуже гострим ножом.Щоб рис не прилипав до ножа, перед кожним розрізанням занурюємо вістря в воду і перевертаємо ніж, щоб краплі пробігли по ріжучій кромці. Подаем роли з імбиром, васабі і соєвим соусом.

bon appetit:)



Категорія: Суші, Роли | Додав: unknown (09.05.2012)
Переглядів: 1056 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Бельгійські вафлі з ягодами і збитими вершками
Салат з мандаринів і креветок
Крем-суп з шампіньйонів
Рис з креветками
Бізе з кавовою начинкою
Десерт "Квітка в горщику"
Молочний пунш
Курячий стейк із зеленою цибулею та картоплею
Йогуртовий торт
Яйце "Бенедикт" з куркою
Категорії розділу
Бефстроганов [1]
Биточки [1]
Біфштекс [1]
Страви з яєць [14]
Буженина [2]
Гарніри [19]
Голубці [1]
Грибні [7]
Гуляш [3]
Печеня [1]
Запіканки [8]
Зрази [3]
З морепродуктів [4]
Каші [4]
Котлети [6]
Крокети [1]
Лазанья [4]
Кебаб [5]
М'ясні страви [20]
Овочеві [3]
Омлет [2]
Плов [1]
Рагу [1]
Рататуй [1]
Суші, Роли [12]
Ромштекс [1]
Ростбіф [1]
Страви з риби [15]
Стейк [1]
Тефтелі [2]
Фрикадельки [3]
Чахохбілі [2]
Шашлик [2]
Шніцель [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua