Інгредієнти:
►2 скибочки білого хліба (підсмажити в тостері) ►Половина відвареного курячого філе (теплого) ►2 яйця
Для соусу "холландез" ►2 жовтки ►70 гр. вершкового масла ►1 ч. ложка лимонного соку
Приготування:
У каструлю налийте води приблизно на 3 см. висоти, довести до кипіння, додайте пару крапель оцту, зменшіть вогонь до мінімуму, щоб з дна піднімалися ледве помітні бульбашки. Яйце розбийте в мисочку акуратно, намагаючись не пошкодити жовток, обережно перелийте яйце в воду, якщо ширина каструлі дозволяє то можна відразу 2 яйця варити. Варити рівно 1 хвилину, потім вогонь вимкнути, дати яйцям настоятися у воді 10 хвилин. У цей час готуємо соус. Масло розтопіть, довести майже до кипіння, але не перегрівати. Жовтки змішайте з лимонним соком, поставте на не сильно киплячу водяну баню, енергійно збиваючи вінчиком або міксером, тонкою цівкою влийте розтоплене масло, збивайте поки маса не стане пишною. Курячу грудку поріжте тонкими скибочками гострим ножем, трохи посоліть і посипте чорним перцем. Шматочки хліба змастіть тонким шаром вершкового масла, покладіть зверху куряче філе, яйце акуратно дістаньте шумівкою з води, низ шумівки промакнуть паперовим рушником від води, перекласти яйце на м'ясо, жовток акуратно проткнути ложкою, щоб він витік, полити все теплим соусом, подавати відразу.
bon appetit:)
|