Інгредієнти:
Рис для суші (японський, круглозерний) 200г Оцет рисовий 20мл Ікра летючої риби (тобіко) 30г Водорості норі (великі аркуші) 1 шт. Огірки 100г Сьомга 60г
Приготування:
Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть рис до кипіння, приберіть комбу, зменшіть вогонь і варіть рис близько 20 хвилин, не знімаючи кришки. Після дайте рису постояти хвилин п'ятнадцять, перекладіть його в миску і заправте рисовим оцтом, змішаним із сіллю та цукром (або готовою приправою на основі рисового оцту). Візьміть пару столових ложок ікри тобіко будь-якого кольору і перемішайте з рисом для суші. Лист норі розділіть навпіл поперек перфорації на аркуші. Змочивши водою руки, викладіть пофарбований рис на водорості рівним шаром. Загорніть його в норі з рисом так, щоб вийшов точно один оборот норі навколо огірка. І розріжте навпіл уздовж огірка. і ще раз навпіл. Покладіть на бамбуковий килимок половину листа норі і перенесіть на неї дві четвертинки ролу, зрізами назовні. Килимком підніміть норі. У середину покладіть начинку. Можна взяти будь-які овочі, японський омлет і т.д. В даному випадку використано невелику кількість лосося для суші. Накрийте начинку двома залишилися четвертинками ролу. У вас вийшов оригінальний квадратний рол. Залишилося тільки розрізати його гострим ножем на чотири частини, обрізавши нерівні краї. І подати до столу з маринованим імбиром і васабі.
bon appetit:)
|