Тісто: ►Молоко - 250 мл ►Борошно - 400 г ►Рослинна олія - 2 ст. ложки ►Сіль - 0,5 ч. ложки ►Цукор - 1 ст. ложка ►Дріжджі сухі - 1 ч. ложка
Для змазування: ►Жовток - 1 шт.
Начинка: ►Вершкове масло - 50 г ►Часник - 7 зубчиків ►Зелень подрібнена - 2 ст. ложки.
Приготування:
Замісіть всі інгредієнти для тіста. Отримане тісто накрийте рушником і залиште в теплому місці, воно повинне збільшитися в 2 рази. Розділіть готове тісто на 16 частин, приблизно по 50 г. Накрийте рушником і залишити на 30 хвилин або більше, щоб тісто трохи піднялося. Помістіть розм'якшене масло, часник і зелень в чашу блендера і все подрібнити. Можна часник подрібнити на тертці і перемішати всі компоненти вручну. У центрі кожної булочки зробіть надріз гострим лезом ножа або кулінарними ножицями, заповніть виїмку начинкою, приблизно пів чайної ложки. Зробити це можна також за допомогою кондитерського мішка. Булочки змастіть збитим жовтком. Випікати 15 хвилин при 180°С. Булочки можна подати до бульйону, борщу чи до чаю.