П`ятниця, 03.05.2024, 04:02
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Рецепти виробів з тіста » Чебуреки

Чебуреки



Інгредієнти:

Тісто:
►200 мл. води
►1 ч. ложка не повна солі
►0.5 ч. ложки цукру
►1 ст. ложка горілки
►2.5 склянки борошна

Начинка:
►350 гр. фаршу з цибулею (будь-якого, можна змішаного, у мене яловичина + свинина)
►сіль, перець мелений, зіра за смаком
►50-75 мл. води
►олія для фритюру


Приготування:

Борошно просіяти в миску, посипати зверху сіллю і цукром, зробити поглиблення, влити горілку і воду, розмішати спочатку виделкою, потім перекласти тісто на стіл, вимішувати хвилин 5, додаючи за потребою борошна, поки тісто не стане дуже еластичне. Тісто накрити мискою, дати постояти 5 хвилин, потім розкотити пласт, можна не намагатися занадто тонко, потім скласти його конвертиком, щоб вийшло декілька шарів, сформувати кулю, посипати його борошном, загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
У фарш додати сіль, спеції, порціями додавати воду і перемішувати, поки м'ясо не насититься вологою, не стане соковитим, багато лити не потрібно, потім готову начинку теж поставити в холодильник на кілька хвилин.
Тісто дістати з холодильника, ще раз вимішати, потім поділити на шматочки вагою по 45 грамів.
Розігріти олію в глибокій сковороді. Шматочок тіста трохи помісити, сформувати кульку, придавити долонею, потім розкотити тонкий круг, розміром з блюдце, на одну половину розподілити фарш.
Накрити другою половиною, придавити долонею щоб вийшло повітря, краї придавити, потім обрізати різачком з коліщатком, якщо такого немає то можна придавити краї вилкою. Готовий чебурек повинен бути не більше долоні розміром.
Опустити чебурек в киплячу олію (щоб визначити чи нормально розігрілася олія можна опустити в нього шматочок тіста, якщо воно почне обжарюватися рівномірно значить температура вже хороша), вогонь повинен бути трохи нижче середнього, інакше чебурек відразу підгорить а всередині залишиться сирим. Перевертати обережно двома широкими лопатками.
Готові чебуреки складати на серветку швами догори.

bon appetit:)


Категорія: Чебуреки | Додав: unknown (25.12.2012)
Переглядів: 931 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Суп-пюре з брокколі та сиром
Корейський суп Кукса
Суп з кольорової капусти й шинки
Тірамісу за 5 хвилин
Вівсяна каша з Nutella і бананом
Капустняк
Апельсинові дольки
Шоколадна паннакотта
Закуска з індички з помідорами
Глазуровані сирки
Категорії розділу
Баурсакі [1]
Біляші [2]
Млинці, оладки [22]
Булочки [5]
Вареники [2]
Ватрушки [1]
Галушки [1]
Грінки [1]
Деруни [2]
Коржики [1]
Локшина [1]
Паста [6]
Пельмені [1]
Пиріжки [6]
Піца [7]
Пончики [3]
Пряники [1]
Рогалики [1]
Слойка [1]
Сирники [5]
Тісто [1]
Хачапурі [1]
Хліб [4]
Чебуреки [3]
Шарлотка [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua