Інгредієнти:
Тісто: ►200 мл. води ►1 ч. ложка не повна солі ►0.5 ч. ложки цукру ►1 ст. ложка горілки ►2.5 склянки борошна
Начинка: ►350 гр. фаршу з цибулею (будь-якого, можна змішаного, у мене яловичина + свинина) ►сіль, перець мелений, зіра за смаком ►50-75 мл. води ►олія для фритюру
Приготування:
Борошно просіяти в миску, посипати зверху сіллю і цукром, зробити поглиблення, влити горілку і воду, розмішати спочатку виделкою, потім перекласти тісто на стіл, вимішувати хвилин 5, додаючи за потребою борошна, поки тісто не стане дуже еластичне. Тісто накрити мискою, дати постояти 5 хвилин, потім розкотити пласт, можна не намагатися занадто тонко, потім скласти його конвертиком, щоб вийшло декілька шарів, сформувати кулю, посипати його борошном, загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. У фарш додати сіль, спеції, порціями додавати воду і перемішувати, поки м'ясо не насититься вологою, не стане соковитим, багато лити не потрібно, потім готову начинку теж поставити в холодильник на кілька хвилин. Тісто дістати з холодильника, ще раз вимішати, потім поділити на шматочки вагою по 45 грамів. Розігріти олію в глибокій сковороді. Шматочок тіста трохи помісити, сформувати кульку, придавити долонею, потім розкотити тонкий круг, розміром з блюдце, на одну половину розподілити фарш. Накрити другою половиною, придавити долонею щоб вийшло повітря, краї придавити, потім обрізати різачком з коліщатком, якщо такого немає то можна придавити краї вилкою. Готовий чебурек повинен бути не більше долоні розміром. Опустити чебурек в киплячу олію (щоб визначити чи нормально розігрілася олія можна опустити в нього шматочок тіста, якщо воно почне обжарюватися рівномірно значить температура вже хороша), вогонь повинен бути трохи нижче середнього, інакше чебурек відразу підгорить а всередині залишиться сирим. Перевертати обережно двома широкими лопатками. Готові чебуреки складати на серветку швами догори.
bon appetit:)
|