Інгредієнти:
Тісто: ►Дріжджі пресовані - 25 гр. ►Молоко тепле - 100 мл. ►Сіль-2/3 ч. л. ►Цукор-1/2 ч. л. ►Вода кип'ячена - 400 мл. ►1 яйце ►Рослинна олія-4 ст. ложки в тісто + ще для обсмажування пиріжків. ►Борошно (просіяне через сито) - 750 гр. Начинка може бути будь-яка.
Приготування начинки:
-Для картопляної начинки: 350 гр. товченої картоплі (Картоплю відварити, воду злити, потовкти, додати 100 мл. гарячого кип'яченого молока і 50 гр. обсмаженої на вершковому маслі ріпчастої цибулі (попередньо подрібненої), перемішати до однорідної маси).
-Для начинки з цибулею і яйцем: 4 яйця, зварених круто, 100 гр. зеленої цибулі. Все дрібно порубати, змішати.
Приготування:
У велику миску влити тепле молоко (не гаряче), додати дріжджі, кип'ячену воду, яйце - перемішати віночком. Потім всипати просіяне борошно. Добре перемішати, до однорідності. Тісто має бути м'яким, податливим, добре розмішаним, злегка липнути до рук при замісі.
Тісто накрити целофановим пакетом, потім рушником і відставити убік (краще поставити на теплу грілку або в тепле місце). Коли тісто підніметься-ретельно вимісити, після того, як тісто підніметься вдруге-приступаємо до випічки пиріжків.
Поки тісто піднімається, робимо начинку, а можна приготувати її і заздалегідь. Відділяємо третю частину тіста від основної маси, на присипаному борошном столі розкачуємо тісто в джгут, нарізаємо на шматочки. Зрізи тіста злегка обваляти в борошні.
Начинку (приблизно 1 ст.л.) поміщаємо в центр шматочка тіста, защипуємо краї, надаємо овальну форму. Викласти пиріжки "швом вниз" на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажити на помірному вогні до золотистого кольору.
bon appetit:)
|