Інгредієнти:
►Вода - 125 мл. ►Молоко - 125 мл. ►Масло вершкове - 60 гр. ►Щіпка солі ►Борошно - 150 гр. ►Яйця - 4 шт. ►Цукрова пудра - 150 гр. ►Сік - 1/2 лимона
Приготування:
На невеликому вогні, постійно помішуючи, закип'ятити молоко з водою і маслом. Прибрати з вогню, і відразу ж всипати муку. Добре перемішати, маса повинна відставати від стінок посуду, зібратися в кулю і залишити охолоджуватись. Пора додавати яйця, по одному, кожен раз перемішуючи до однорідного стану. Тісто перекласти в кондитерський мішок з насадкою-зірочка. Приготувати маленькі шматочки пекарського паперу (15х15), добре змастіть маслом. Видавити на кожен шматок паперу круг і відразу з папером опускаємо в масло, тримаючи один кінець паперу - через 5-7 секунд пончик зісковзне. Смажити на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору, приблизно по 20 секунд. Викласти на серветки, щоб вбралося зайве масло. Як охолонуть - вмочити в лимонну глазур.
bon appetit:)
|