Інгредієнти:
►Куряче філе - 1 шт. ►Вершкове масло - 50 гр. ►Часник маленький - 1 зубчик ►Дрібно нарубана зелень кропу - 1 ст. ложка ►Сіль - 0.5 ч. ложки ►Щіпка меленого чорного перцю ►Яйця - 2 шт. ►Мука ►Панірувальні сухарі ►Рослинна олія для фритюру
Приготування:
В вершкове масло (злегка розм'якшене) видавіть часник через прес, додайте сіль, мелений перець і кріп, все добре розмішайте і розчавіть вилкою, покладіть масло в холодильник. Грудку розріжте на 2 половинки, зріжте по маленькому шматочку з кожної частини (він ніби сам намагається відокремитися), ці 2 шматочки покладіть в сторону. Грудку відбийте спочатку молоточком через плівку, бити не сильно, намагаючись не розірвати м'ясо, потім коли вже воно стане трохи плоским відбивайте злегка гладкою стороною молоточка, перевертаючи шматок з одного боку на іншу, потім розрівняйте через плівку качалкою, як би розгладжуючи, поки філе не стане одним плоским широким шматком. Так само точно відбийте і розгладьте маленькі шматочки. З охолодженого масла сформуйте 2 овальних шматочка. В середину однієї половини грудки покладіть масло, накрийте маленьким шматочком філе, придавити добре долонею, згорніть філе один раз, ще раз придавіть, головне затискати кінці, тільки не треба їх підвертати у всередину, потім згорніть вдруге, вийде овальна котлета. Так само сформуйте другу котлету. В одну миску розбийте яйця, розмішайте їх виделкою, в іншу насипте муку, в третю сухарі. Котлету добре притисніть з усіх боків долонями, обваляйте притискаючи спочатку в борошні, потім зануріть в яйце, перекладіть в сухарі, на цій стадії потрібно вимити і витерти руки насухо, щоб сухарі не прилипали до рук. Котлету добре обваляйте в сухарях, намагаючись закладати всі тріщини, добре притискайте руками. Потім знову другий раз зануріть в яйце, потім вимивши і витерши руки знову паніруємо в сухарях, добре притискати котлету в долонях, намагаючись не пропускати тріщини, особливо добре затискайте кінці. Так само сформуйте другу котлету. Готові котлети покладіть в морозильну камеру на 1 годину. В цей час можна приготувати гарнір, чи картоплю фрі. Смажити котлети в розігрітій олії приблизно по 5 хвилин з кожного боку, стежте щоб олія не була сильно перегріта, інакше котлета підгорить а всередині залишиться сира, вогонь повинен бути нижче середнього. Олія має покривати котлети не менш ніж на половину. Готові котлети потримати в розігрітій духовці до 200°С 5-10 хвилин. Подавайте відразу гарячими.
bon appetit:)
|