Неділя, 24.11.2024, 21:18
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Другі страви » Котлети

Котлета по-Київськи


Інгредієнти:

►Куряче філе - 1 шт.
►Вершкове масло - 50 гр. 
►Часник маленький - 1 зубчик 
►Дрібно нарубана зелень кропу - 1 ст. ложка 
►Сіль - 0.5 ч. ложки
►Щіпка меленого чорного перцю
►Яйця - 2 шт.
►Мука
►Панірувальні сухарі
►Рослинна олія для фритюру


Приготування:

В вершкове масло (злегка розм'якшене) видавіть часник через прес, додайте сіль, мелений перець і кріп, все добре розмішайте і розчавіть вилкою, покладіть масло в холодильник.
Грудку розріжте на 2 половинки, зріжте по маленькому шматочку з кожної частини (він ніби сам намагається відокремитися), ці 2 шматочки покладіть в сторону.
Грудку відбийте спочатку молоточком через плівку, бити не сильно, намагаючись не розірвати м'ясо, потім коли вже воно стане трохи плоским відбивайте злегка гладкою стороною молоточка, перевертаючи шматок з одного боку на іншу, потім розрівняйте через плівку качалкою, як би розгладжуючи, поки філе не стане одним плоским широким шматком.
Так само точно відбийте і розгладьте маленькі шматочки.
З охолодженого масла сформуйте 2 овальних шматочка. В середину однієї половини грудки покладіть масло, накрийте маленьким шматочком філе, придавити добре долонею, згорніть філе один раз, ще раз придавіть, головне затискати кінці, тільки не треба їх підвертати у всередину, потім згорніть вдруге, вийде овальна котлета. Так само сформуйте другу котлету.
В одну миску розбийте яйця, розмішайте їх виделкою, в іншу насипте муку, в третю сухарі.
Котлету добре притисніть з усіх боків долонями, обваляйте притискаючи спочатку в борошні, потім зануріть в яйце, перекладіть в сухарі, на цій стадії потрібно вимити і витерти руки насухо, щоб сухарі не прилипали до рук.
Котлету добре обваляйте в сухарях, намагаючись закладати всі тріщини, добре притискайте руками.
Потім знову другий раз зануріть в яйце, потім вимивши і витерши руки знову паніруємо в сухарях, добре притискати котлету в долонях, намагаючись не пропускати тріщини, особливо добре затискайте кінці. Так само сформуйте другу котлету.
Готові котлети покладіть в морозильну камеру на 1 годину. В цей час можна приготувати гарнір, чи картоплю фрі.
Смажити котлети в розігрітій олії приблизно по 5 хвилин з кожного боку, стежте щоб олія не була сильно перегріта, інакше котлета підгорить а всередині залишиться сира, вогонь повинен бути нижче середнього. Олія має покривати котлети не менш ніж на половину.
Готові котлети потримати в розігрітій духовці до 200°С 5-10 хвилин.
Подавайте відразу гарячими.

bon appetit:)



Категорія: Котлети | Додав: unknown (22.05.2012)
Переглядів: 1021 | Коментарі: 3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Запіканка картопляна з фаршем
Ананасово-кокосовий торт
Курячі сердечка в сметанному соусі
Лазанья з 4 видами сиру
Запечені яйця з беконом і помідорами
Салат «Морський коктейль»
Запечена сьомга зі шпинатом
Чорничний шейк з медом
Молочний коктейль з морозивом
Салат з курки
Категорії розділу
Бефстроганов [1]
Биточки [1]
Біфштекс [1]
Страви з яєць [14]
Буженина [2]
Гарніри [19]
Голубці [1]
Грибні [7]
Гуляш [3]
Печеня [1]
Запіканки [8]
Зрази [3]
З морепродуктів [4]
Каші [4]
Котлети [6]
Крокети [1]
Лазанья [4]
Кебаб [5]
М'ясні страви [20]
Овочеві [3]
Омлет [2]
Плов [1]
Рагу [1]
Рататуй [1]
Суші, Роли [12]
Ромштекс [1]
Ростбіф [1]
Страви з риби [15]
Стейк [1]
Тефтелі [2]
Фрикадельки [3]
Чахохбілі [2]
Шашлик [2]
Шніцель [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua