Середа, 15.05.2024, 12:15
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Перші страви » Харчо

Суп харчо



Інгредієнти:

►Яловича грудинка 900 г
►Морква 150 г
►Цибуля ріпчаста (100г) 8 шт.
►Селера стеблова 100 г
►Часник часточки 5 шт.
►Рослинна олія 40 мл
►Рис краснодарський 180 г
►Перець чилі мелений 1 ч.л.
►Коріандр сушений (кінза) 1 ч.л.
►Зіра (кумін) 1 ч.л.
►Чаман сушений (пажитник блакитний) 5 г
►Базилік сушений 1 ч.л.
►Шафран 0.2 ч.л.
►Кінза (коріандр) 30 г
►Сіль морська 1 ч.л.
►Соус ткемалі 120 г


Приготування:

Свіже м'ясо покладіть у велику каструлю (від 3 л), залийте чистою холодною водою і доведіть до кипіння на великому вогні. Далі є 2 варіанти: можна злити перший відвар, вимити каструлю, знову залити чистою холодною водою і варити далі, а можна трохи зменшити вогонь і дуже ретельно знімати піну частим ситом.
Коли піна перестане утворюватися, покладіть у бульйон очищені овочі і варіть на невеликому вогні під привідкритою кришкою 1,5 години, поки м'ясо не стане зовсім м'яким, а бульйон насиченим. Після цього видаліть варені овочі, а м'ясо відокремте від кістки, наріжте невеликими шматочками і поверніть в суп.
Поки вариться бульйон, почистіть цибулю і часник (і того й іншого повинно бути багато) і дуже дрібно наріжте, не змішуючи. Цибуля буде додаватися в бульйон в пасерованому вигляді, а часник - у свіжому і в самому кінці.
На сковороді з невеликою кількістю масла пасеруйте цибулю до прозорості, періодично помішуючи. Цибуля має стати м'якою і смачно пахнути. Покладіть підготовлену цибулю в злегка киплячий бульйон.
Рис добре промийте і теж висипте в каструлю. далі необхідно робити все швидко, щоб рис не розварився занадто сильно і не втратив форму. Вибирайте щільні сорти круглозерні і среднезерного рису, які довго варяться.
Тим часом у ступці змішайте спеції і розітріть. Висипте суху суміш у суп. Можна використовувати готову суміш уцхо-сунелі.
Дрібно нарізаний часник теж з'єднайте в ступці з сіллю і листям кінзи, також дрібно нарізаною і розітріть їх разом. Відставте убік, ця суміш буде додаватися в самому кінці, щоб дати максимально інтенсивний аромат.
Коли рис буде наполовину готовий, а основні прянощі додані, можна буде додавати підкислювач і регулювати смак супу
Я в якості підкислювача використовувала класичний соус ткемалі з мінімальною кількістю добавок (у складі пюре з терну, часник, пряні трави і сіль). Кількість вказую приблизно, краще додавати потроху і обов'язково пробувати. Повинна бути виражена, але не надмірна кислинка. Підкисляти харчо можна також пастою тклапі (класичний варіант), томатним пюре (поширений радянський варіант) і навіть пастою з тамаринду (з азіатської кухні).
У самому кінці, коли рис буде готовий (ще раз звертаю увагу, що тут краще недо-, ніж пере-), додайте розтертий часник з кінзою, вимкніть вогонь і дайте настоятися під кришкою 10 хвилин. У цей момент ви можете відрегулювати смак супу - додати солі, перцю, або цукру (якщо переборщили з кислотою).
Їсти суп краще всього відразу і дуже гарячим. Ідеальний варіант - з грузинським лавашем. Свіжу зелень кінзи можна подати окремо.

bon appetit:)


Категорія: Харчо | Додав: unknown (15.04.2013)
Переглядів: 873 | Теги: Суп харчо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Курка каррі
Сирні роли
Чахохбілі з курки
Бутерброд - гриль Капрезе
Салат з курки
Курка маринована в кефірі, запечена з картоплею з травами і часником
Картопляні зрази з грибами
Рибні консерви
Омлет з сьомгою і оливками
Ажурні млинці
Категорії розділу
Борщі [4]
Бульйони [5]
Капустняк [1]
Окрошка [5]
Розсольник [4]
Солодкі супи [5]
Солянка [5]
Супи [15]
Уха [1]
Харчо [2]
Шурпа [2]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua