Інгредієнти:
►9 листів лазаньї ►4 стейка сьомги (або філе близько 800 г) ►2 морквини (натерти) ►3 зубчики часнику (дрібно порізати) ►2 ст.л. оливкової олії ►100 г білого сухого вина ►пучок кропу ►сіль, перець ►3 ст.л. борошна ►50 г вершкового масла ►0,5 л молока ►цедра 1 лимона ►100 г сиру (можна будь-якого, але бажано моцарели не в кульках)
Приготування:
Рибу відокремити від шкіри і кісток, посолити, поперчити, посипати нарізаним кропом. У сковороді обсмажити на маслі часник, додати натерту моркву, злегка посмажити і влити вино, тушити хвилин 5. Зварити білий соус: в маленькій каструльці розпустити масло. Всипати борошно і швидко розмішати, щоб борошно ввібрала масло. Влити порціями молоко, ретельно і швидко розмішати вінчиком, щоб не було грудок, і на середньому вогні довести до загустіння (це займе близько 15 хвилин). Посолити і додати цедру лимона. Листи лазаньї опустити в киплячу підсолену воду на 1-2 хвилини (я роблю по 3 штуки - поки розкладаю начинку, відправляю в каструлю наступну трійку). На дно форми для запікання налити 2-3 ст.л. соусу, викласти 3 аркуша, на них половину риби, половину моркви, третина соусу, далі ще 3 листа - риба - морква - соус, зверху 3 листа - соус - сир. Запікати до розплавлення сиру і до зарум'янювання при 180°С хвилин 30.
bon appetit:)
|