Інгредієнти:
►1 кг борошна ►250-300 мл води або молока ►1 ст. л. цукру ►15 г сухих або 50 г свіжих дріжджів
Для начинки: ►1 кг молодого сиру (натерти) ►10 яєць ►200 г вершкового масла (нарізати на 10 шматків)
Приготування:
Дріжджі з цукром розвести теплою водою або молоком і залишити в теплому місці на 30 хвилин. Замісити тісто, залишити для вистоювання на 1,5 години. Періодично розминайте тісто. Розділіть на 10 однакових кульок, розкачайте на овальні коржики, викладіть на змащене маслом деко, на кожну насипте сир, сформуйте бортики і випікайте в розігрітій до 220°С духовці до тих пір, поки сир не розплавиться, а тісто не набуде золотистого відтіноку. Вийміть деко з духовки, на кожне хачапурі покладіть по шматочку масла і розбийте яйце. Випікайте ще 5 хвилин, жовток може залишитися рідким. Подавайте хачапурі гарячим.
bon appetit:)
|