Інгредієнти:
Молоко - 1/2 склянки Тепла вода - 1/4 склянки Дріжджі - 2,5 чайної ложки Борошно - 3,5 склянки + 2 столових ложки Цукор - 1,5 склянки Сіль - 1,5 чайної ложки Яйце - 3 шт Вершкове масло - 8 столових ложок Олія
Начинка: Жовток - 6 шт Цукор - 1 склянка + 1/2 склянки Сік лимона - 1/2 склянки Вершкове масло - 110 г Цедра 2 лимонів
Приготування:
У чаші для міксера змішайте дріжджі, молоко, теплу воду і залиште на пару хвилин. Додайте борошно, цукор, сіль і яйця і збийте на повільній швидкості, щоб тісто зкріпилось. Додайте розм'якшене масло, нарізане кубиками, маленькими порціями. Збийте до однорідної маси. Оберніть тісто і поставте в холодильник на ніч. Після розкачайте тісто завтовшки близько 1,5 см. Виріжте близько 12-14 великих кіл. Викладіть їх на присипаний деко, закрийте харчовою плівкою і залиште на 2,5 - 3 години підніматися. Духовку нагрійте до 175 градусів. Обсмажте пончики в киплячій олії близько 2-3 хвилин з кожного боку. Викладіть пампушки на блюдо, застелене паперовим рушником. 1/2 склянки змішайте з цедрою і в цій масі обваляйте пончики. Остудіть. Крем: Збийте жовтки з цукром. Додайте сік лимона в цукрову суміш і збийте до однорідної маси. Приготуйте цей крем на водяній бані і доведіть його до загустіння (крем повинен стати світло жовтим). Зніміть з вогню і невеликими порціями введіть вершкове масло.Розмішайте і поставте в холодильник. Проткніть дерев'яною паличкою кожен пончик і за допомогою шприца начиніть їх кремом.
bon appetit:)
|