Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 паски заввишки 11 см і шириною 17 см і 6 маленьких пасок висотою 7 см і шириною 6 см. Інгредієнти:
►500 мл молока ►11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів) ►1-1.3 кг борошна ►6 яєць ►200 г вершкового масла або маргарину ►250-300 г цукру ►300 г родзинок ►1 ч.л. ванільного цукру
глазур:
►2 білки ►100 г цукру
Приготування:
Підігрійте трохи молоко (щоб воно було трохи тепле), розчиніть в ньому дріжджі. Додайте 500 г борошна, добре розмішайте. Поставте в тепле місце. Я наливаю в миску теплу воду, в неї ставлю ємність з тістом. Накрийте рушником. Опара повинна збільшитися удвічі (на це буде потрібно близько 30 хвилин). Відоктемте білки від жовтків. Жовтки розітріть з цукром і ванільним цукром. Білки збийте з дрібкою солі в піну. Коли опара підніметься додайте жовтки, перемішайте. Слідом додайте розм'якшене масло, перемішати. Додайте білки, перемішайте. Додайте решту борошна (борошна може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісіть тісто. Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук. Знову поставте тісто в тепле місце. Дати тісту добре піднятися (на це потрібно 50-60 хвилин). Ізюм замочіть в теплій воді на 10-15 хвилин, потім всю воду злийте. У тісто що підійшло додайте родзинки, перемішайте і знову поставте тісто в тепле місце. Тісто має добре піднятися. Форму змастіть маслом, викладіть тісто на 1/3 висоти форми. Накрити плівкою або рушником. Дайте тісту ще раз піднятися вже у формі. Поставте в розігріту до 100°С духовку, випікати 10 хвилин. Потім температуру додати до 180°С, випікайте до готовності (у мене паска заввишки 11 см і шириною 17 см випікалася 35 хвилин, 10 хвилин при температурі 100°С і 25 при температурі 180°С). Щоб перевірити готовність паски, проткніть її сірником (або зубочисткою), якщо вона суха - паска готова. Готуємо глазур. Білки збийте з дрібкою солі в піну. Додайте цукор, збивайте до стійких піків. Готові гарячі паски змастіть глазур'ю і посипте кондитерською посипкою або прикрасити цукатами.