Інгредієнти:
►Оливкова олія - 15 мл ►Лосось - 800 гр. ►Сіль морська - 1 ч.л. ►Перець чорний мелений - ½ ч.л. ►Лимони - ½ шт. ►Базилік свіжий зелений - 10 гр. ►Кріп - 10 гр. ►Петрушка - 10 гр. ►Кервель - 5 гр. ►Вершки 10-11% - 500 мл ►Хрін кореневий - 5 гр. ►Яєчний жовток - 3 шт.
Приготування:
Це рибне блюдо завжди вишукано і швидко готується. Лосось вийде ніжним і ароматним. Таким способом можна готувати практично будь-яку рибу. Додатково можна приправити вершковий соус пряною гірчицею, каррі, свіжою кінзою або шафраном.
Найпридатніші гарніри до цієї страви - розсипчастий рис, картопля із зеленню петрушки. Філе лосося вимити, промокнути паперовим рушником, приправити сіллю і перцем, скропити соком лимона. Форму змастити маслом і покласти в неї рибу. Дрібно посікти зелень кропу, естрагону, петрушки, базиліка, кервеля. Змішати свіжонарізану зелень з вершками. Додати в вершкову суміш жовтки, хрін, лимонну цедру. Залити сумішшю рибу. Нагріти духовку до 200°С. Можна залити половиною порції соусу. Запікати в духовці близько 20-25 хвилин до золотистого кольору.
bon appetit:)
|